İçeriğe geç
Siyaseten bağımsız sendikacılık · Kuruluş 2002
BASK Konfederasyonu BASK Bağımsız Kamu Görevlileri
Sendikaları Konfederasyonu
Gazi Mustafa Kemal Atatürk
“Ne mutlu Türküm diyene!” Gazi Mustafa Kemal Atatürk
BASK Konfederasyonu logosu
Konfederasyondan Haberler

Toplu Sözleşmenin Uzlaşmazlık İle Sonuçlanmasına Dair Görüşlerimizi Basın İle Paylaştık

Konfederasyondan Haberler 20 Ağustos 2025 · 13:47 540 görüntülenme
Toplu Sözleşmenin Uzlaşmazlık İle Sonuçlanmasına Dair Görüşlerimizi Basın İle Paylaştık

BASK Konfederasyonu olarak, 20 Ağustos 2025 tarihinde başarısızlık ile sonuçlanan toplu sözleşmeye ilişkin görüşlerimizi basın ile paylaştık.
BASK yöneticilerinin ve basın emekçilerinin katıldığı toplantıda Konfederasyon Genel Başkanımız Mehmet Alper ÖĞRETİCİ yaptığı açıklamada;

* Uzlaşmazlık ile sonuçlanan toplu sözleşmede Yetkili Konfederasyona HAKEME GİTME çağrısını yineledi. Hakeme gidilen her toplu sözleşmede sonuç değişmedi, noter görevi görev kurula gitmeye gerek yoktur ifadelerini kullandı.
*Şimdiye kadar yapılan 7 dönem toplu sözleşmenin HEPSİNDE alınan artışlar enflasyon altında kaldı. 8. Dönem toplu sözleşmede de verilen her artışın yine enflasyon altında kalacağını belirtti.
* Kamuda İKRAMİYE almayan tek kesimin memurlar olduğunu, bu toplu sözleşmede de hayata geçmediğini, SEYYANEN verilen artışın sözü verilmesine rağmen emeklilere yansıtılmadığının altını çizdi.
* Gelir vergisinin sabitlenmemesi nedeniyle kaşıkla verilen artışların KEPÇE ile geri alındığını vurguladı.
* 7 Dönem boyunca kaybeden memur ve emeklilerinin 8. dönemde de kaybetmeye mahkum bırakıldığını ifade etti.
Basın açıklamamıza katılan değerli basın emekçilerine teşekkür ederiz.

Yorum

Görüşünüzü yazın

Yorumunuz editör onayından sonra yayımlanır.

Paylaştığınız bilgiler yalnızca yorumun değerlendirilmesi için kullanılır.

E-Bülten

Gündemi ilk siz öğrenin

Konfederasyonumuzun ve bağlı sendikalarımızın açıklamalarını, toplu sözleşme sürecine dair gelişmeleri e-posta kutunuza gönderelim.