İçeriğe geç
Siyaseten bağımsız sendikacılık · Kuruluş 2002
BASK Konfederasyonu BASK Bağımsız Kamu Görevlileri
Sendikaları Konfederasyonu
Gazi Mustafa Kemal Atatürk
“Ne mutlu Türküm diyene!” Gazi Mustafa Kemal Atatürk
BASK Konfederasyonu logosu
Konfederasyondan Haberler

ÖĞRETİCİ: Enflasyon Farkını ZAM Olarak Göstermeyi Kabul Etmiyoruz! EK ZAM OLMAZSA OLMAZDIR!

Konfederasyondan Haberler 24 Haziran 2022 · 10:03 75 görüntülenme
ÖĞRETİCİ: Enflasyon Farkını ZAM Olarak Göstermeyi Kabul Etmiyoruz! EK ZAM OLMAZSA OLMAZDIR!

Bask Genel Başkanı Mehmet Alper ÖĞRETİCİ bütçe komisyonunda görüşülen memur artışları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Açıklamaları şöyle;

Hazine ve Maliye Bakanı sn Nureddin NEBATİ bugün TBMM'de katıldığı bütçe komisyonu görüşmelerinde memur artışlarının yaklaşık %40 olacağını açıklamıştır.

YETKİLİ Konfederasyonun 2022 yılı için %5+%7 artışa imza attığı toplu sözleşmede kamu çalışanları ve emeklileri zaten gerçekleri yansıtmayan TÜİK enflasyonun dahi altında kalmıştır.

2022 yılının ilk beş aylık enflasyonu bile TÜİK 'e göre %35,62'dir. 4 Temmuz'da açıklanacak Haziran ayı enflasyonunu da eklediğinizde zaten %40'lık bir enflasyon olacaktır. TÜİK enflasyonunu memura ZAM olarak göstermek KABUL EDİLEMEZ!

Ocak'tan itibaren en az bir maaş tutarında kaybı olan kamu çalışanlarının kayıpları karşılanmadan verilecek enflasyon farkı sorunu çözmeyecektir. Hissedilen enflasyonun çok daha fazla olduğu bir dönemde TÜİK verilerine göre verilecek olan enflasyon farkı yine ilk aylardan kül olacaktır.

Çok uzun yıllardan itibaren TÜİK enflasyon rakamlarının altında alınan artışlar nedeniyle zaten kamu çalışanları '0'  zam almıştır. Artışlar olduğu yerde de saymamış, enflasyon verilerinin gerçeği yansıtmaması nedeniyle alım gücü her geçen yıl daha da azalmıştır.

Böyle bir ortamda verilecek olan enflasyon farkından önce geçmiş kayıplar karşılanmalıdır. Ardından enflasyon farkı verilmeli, kamu çalışanları ve emeklilerinin gerçek enflasyon altında kalmaması için de EK ZAM OLMAZSA OLMAZIMIZDIR!

Yorum

Görüşünüzü yazın

Yorumunuz editör onayından sonra yayımlanır.

Paylaştığınız bilgiler yalnızca yorumun değerlendirilmesi için kullanılır.

E-Bülten

Gündemi ilk siz öğrenin

Konfederasyonumuzun ve bağlı sendikalarımızın açıklamalarını, toplu sözleşme sürecine dair gelişmeleri e-posta kutunuza gönderelim.