İçeriğe geç
Siyaseten bağımsız sendikacılık · Kuruluş 2002
BASK Konfederasyonu BASK Bağımsız Kamu Görevlileri
Sendikaları Konfederasyonu
Gazi Mustafa Kemal Atatürk
“Ne mutlu Türküm diyene!” Gazi Mustafa Kemal Atatürk
BASK Konfederasyonu logosu
Konfederasyondan Haberler

BASK Bu Kez Osmanlıca Anlattı

Konfederasyondan Haberler 14 Ocak 2015 · 00:00 2.607 görüntülenme
BASK Bu Kez Osmanlıca Anlattı

BASK BU KEZ OSMANLICA ANLATTI

 

Değerli Basın Mensupları;

Bugüne kadar sesimizi kullandığımız günlük Türkçe kelimelerle ve cümlelerle hükümete duyurmaya çalıştık. Ya derdimizi anlatamadık, ya da hükümet bizi anlamak istemedi.

Biz bugün temel taleplerimizi eski Türkçe yani Osmanlıca dövizlere işleyerek hükümete duyurmaya karar verdik.

Siz anlayamayabilirsiniz, ama hükümet bizi anlayacaktır.

Değerli Basın Mensupları;

Yarın 15 Ocak 2015.  Ve yarın 3 milyona yakın kamu görevlisi ile bir o kadar memur emeklisi 2015 yılının ilk zamlı maaşını alacak.

Yarın, vergilerin ve vergilere bağlı her şeye zammın  yüzde 10 arttığı, bir süre önce elektrik ve doğalgaza da yüzde 9 zam yapıldığı  bir ortamda, memur ve emeklilerinin aylıklarına sadece yüzde 3 oranında “sefalet artışı” yapılmıştır.

 

TOPLU SÖZLEŞME DEĞİL TOPLU PEŞKEŞ

Değerli Basın Mensupları;

Hükümetin bahanesi hazır. Memur Sen ile imzaladıkları toplu sözleşmeyi gerekçe gösteriyorlar.

Açıkça ilan ediyorum. Hükümet ile Memur Sen arasında imzalanan toplu sözleşme değil, tam adıyla ve açıkça “toplu peşkeş”tir.

Üyelerinin haklarını savunamayan, dahası pazarlık masasında satan bir kuruluşu sendika olarak adlandırmak mümkün mü?

Daha acı ve üzücü olanı; yandaş ve güdümlü sendikanın “Gaflet, Dalalet ve hatta Hiyanet”inden hükümetin medet umması, yararlanması, bu nedenle milyonlarca memur ve emekliyi hak kaybına uğratmasıdır.

İşbirliği içinde; memurun bir cebinde memur-Sen’in, bir cebinde iktidarın eli var.

BASK olarak, başta kendi üyeleri olmak üzere memurların haklarını masada bırakan Memur-Sen’i de, onun gaflet, dalalet ve hatta hıyanetinden yararlanmayı marifet sayan hükümeti de kınıyor ve protesto ediyoruz.


Değerli Basın Mensupları;

Memurlar, 2015 yılına, 2014 yılından enflasyon alacağı ile birlikte girmişlerdir. 2014 yılında kamu işçilerine enflasyon farkı ödenirken, memurlara enflasyon farkı ödenmemiştir.

2014 yılı için memurların enflasyon alacağı yüzde 4 ila yüzde 6 arasındadır. Yani en düşük aylık alan memurun enflasyon kaybı aylık 72 liradır. 2015 yılının ilk altı ayında aynı memura verilen artış ise yüz 3 olup, miktar olarak en düşük aylık alan memur için 58 liradır. Yani en düşük derecedeki memur, Ocak 2015’te zamlı aylığa rağmen, bir önceki yıldan alacaklıdır.

Bu miktar memurların aylıklarına göre, -üst düzey bürokratlar hariç- aylık 235 liraya kadar çıkmaktadır.

Bu rakamlara, 2014 yılında yüzde 20’lik vergi dilimine grip yüzde 5 fazla vergi ödeyenlerin kayıpları dahil değildir.

Bir başka deyişle, memurlar 2015 yılına, yüzde 3’lük zamma rağmen 2014 yılından  kalan ve artışın birkaç katı alacağı ile girmiştir. Ocak ayı artışları bir önceki yılın kayıplarını karşılayamamıştır. Kayıplarımızın sorumlusu toplu peşkeşe imza atan sahte ve sarı sendikalardır

Sendikaların amacı üyelerinin ve çalışanların haklarını korumak ve geliştirmektir. Üyelerinin haklarının gaspına aracılık eden bir sendika dünyanın hiçbir yerinde görülmemiştir.

Üyelerinin haklarını korumak yerine işveren olan iktidarın hakkını koruyan bir sendikal anlayış dünyanın hiçbir yerinde görülmemiştir.

Haklarımızı peşkeş çeken bu yaklaşımı da, o yaklaşımın sahiplerini de nefretle kınıyor, lanetliyor ve protesto ediyoruz.

 

HÜKÜMETİ ADİL OLMAYA ÇAĞIRIYORUZ

Değerli Basın Mensupları;

62. Hükümet, memurlara hakkı olanı vermek bir yana memurlar arasına kıskançlık ve düşmanlık yaratan bir uygulamaya da imza atmıştır.

Memurları önemli-önemsiz, cübbeli-cübbesiz diye ayırarak; hakim ve savcılara 1.155 lira ve  akademik personele 450 ila 750 lira arasında ek artış yaparak bir ilkesizliğe imza atmıştır. İmzaladığı toplu sözleşme metnini yok saymıştır. Ne acıdır ki, o sözleşmenin altında imzası olan sendikalar da imzalarına sahip çıkamamışlardır. Bu utanç tablosunu da, imzasına sahip çıkma cesareti gösteremeyen sarı ve sahte sendikaları da kınıyor ve lanetliyoruz.

Şairin dediği gibi;

“Dokuz kişiye bir pul,

Bir kişiye dokuz pul,

Bu hesabı kurt yapmaz,

Kuzulara şah olsa.”

Bir sayın başbakan yardımcısının sandığı gibi, “üç gün konuşup, dördüncü gün susacağımızı” hayal ediyorlarsa, cevabımızı sadece alanlarda değil, seçim sandığında da vereceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın.

 


ÇÖZÜM BAĞIMSIZ SENDİKACILIKTA

Değerli Basın Mensupları;

Memurların örgütlü oldukları 12 yıldan beri, masaya oturan sendikalar değişmiş ama memurların kaderi değişmemiştir. Memurların toplu pazarlık masasında  hak kaybına uğramaları ve masadan mağlup kalkmalarının tek nedeni yetki verilen sendikaların güdümlü ve yandaş sendika olmalarıdır.

Memurun kazanmasının tek yolu toplu pazarlık masasına iktidarların yandaşlarını değil bağımsız sendikaları taşımasıdır. Artık, memurları açlığa ve sefalete mahkum eden yandaş sendikacılığın, güdümlü sendikacılığın devri kapanmalıdır. Tüm memurları, sendika değiştirme hakkını kullanarak, haklarını savunacak bağımsız sendikalarda toplanmaya ve bağımsız sendikaları toplu pazarlık masasına göndermeye davet ediyorum.

 

TERÖR İNSANLIK SUÇUDUR

Değerli Basın Mensupları,

Türkiye’de, Ortadoğu’da, Doğu Türkistan’da, Arakan’da, Nijerya’da, Irak’ta, Suriye’de, Filistin’de ve dünyanın değişik yerlerinde meydana gelen ve hedef gözetmeyen terör olayları giderek tırmanmakta, her gün terörün kurbanları artmaktadır.

Teröristin kimliği olmaz, terörist teröristtir. Utanılması gereken bireylerin ve örgütlerin yanısıra Çin, Suriye ve İsrail gibi bazı devletlerin de terörü devlet politikası haline getirmeleridir.

Dünyanın neresinde olursa olsun masum insanları hedef alan saldırıları, insan hakları ihlallerini ve uluslararası kuruluşlar başta olmak üzere, bu ihlallere seyirci kalan dilsiz şeytanları kınıyor ve lanetliyoruz.

 

Yorum

Görüşünüzü yazın

Yorumunuz editör onayından sonra yayımlanır.

Paylaştığınız bilgiler yalnızca yorumun değerlendirilmesi için kullanılır.

E-Bülten

Gündemi ilk siz öğrenin

Konfederasyonumuzun ve bağlı sendikalarımızın açıklamalarını, toplu sözleşme sürecine dair gelişmeleri e-posta kutunuza gönderelim.