İçeriğe geç
Siyaseten bağımsız sendikacılık · Kuruluş 2002
BASK Konfederasyonu BASK Bağımsız Kamu Görevlileri
Sendikaları Konfederasyonu
Gazi Mustafa Kemal Atatürk
“Ne mutlu Türküm diyene!” Gazi Mustafa Kemal Atatürk
BASK Konfederasyonu logosu
Sendikalarımızdan Haberler

Bağımsız Eğitim Sen Norm Fazlası Atamaları Eğitim Yılı Sonuna Bırakılmalıdır.

Sendikalarımızdan Haberler 6 Aralık 2014 · 00:00 2.407 görüntülenme
Bağımsız Eğitim Sen Norm Fazlası Atamaları Eğitim Yılı Sonuna Bırakılmalıdır.

BAĞIMSIZ EĞİTİM SEN NORM FAZLASI ATAMALARI EĞİTİM YILI SONUNA BIRAKILMALIDIR.

Bağımsız Eğitim sen Genel Başkanı Abdullah SOY Norm Fazlası öğretmen atamaları eğitim yılı sonuna bırakılmalıdır'dedi

Bağımsız Eğitim Sen Genel Başkanı Soy açıklamasında,; Norm fazlası öğretmenlerin kış ortasında hayatlarını, aile yaşamlarını etkileyecek olan atamalarının kasım ayı sonuna kadar bitirileceğİ 2014/22 SAYILI genelge ile tüm okullara bildirilmiştir.

Son olarak, Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün 24/09/2014 Tarih ve 4176207 Sayılı Yazısı ile norm kadrolarının güncellenmesi işlemlerinde Türkiye genelindeki bazı eğitim kurumlarının veri girişlerinde yanlışlık yaptıkları ve bahse konu yönetmelik  hükümlerinin uygulanmasında yanlışlıklar yapıldığı fark edildiği resmi olarak bildirilmiştir.. Ayrıca aynı yazı gereğince MEBBiS veri tabanındaki Norm Kadro Modülüne bilgiler girilirken ilgili alan öğretmenlerine gerekli bilgiler verilmesi gerekirken birçok okulda öğretmenlere bilgi vermedikleri ya da süreç hakkında tam açıklama yapılmadan işlemler sonlandırıldığı herkesin malumudur.

            18 Haziran 2014 Tarih Ve 29034 Sayılı Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Yönetici Ve Öğretmenlerinin Norm Kadrolarına İlişkin Yönetmelik hükümlerine göre yapılması gereken atamaların uygulama süreci sancılı başlamış ve sancılı olarak devam etmektedir. Bakanlığın kurumun bel kemiği olan öğretmen ve yöneticilerini uygulamaları nedeniyle huzursuz etmeye devam etmektedir Öğretmenlerimizin hayati, ailevi, sosyal, ekonomik ve psikolojik durumlarını direk etkileyecek olan bu uygulamanın başlangıcında yaşanan  sancılar hala devam etmektedir.

Okul yöneticiliği görevlendirmeleri veya atamaları hali hazırda tüm okullarda tamamlanmamış ve takvim işlemektedir. Kasım ayında müdürlük, Aralık ayında da müdür yardımcılığı görevlendirmeleri tamamlanacak. Yönetici atamalarının ardından okulların normları güncellenmek mecburiyeti doğacak ve bütün okullarda norm fazlası olan veya olmayan öğretmen sayıları değişecektir.
        

Norm fazlası öğretmenlerin atamaları, yönetici ataları tamamlanmadan yapılması yanlış olmasına rağmen; MEB'in genelgesine göre Kasım ayı içerisinde tüm illerde yapılacaktı. Bu atamalar bazı illerde yapılmış olmakla birlikte Büyükşehir konumundaki iller  başta olmak üzere birçok yerde, norm kadroların belirlenmesi netleşmemesi nedeniyle halihazırda norm fazlası konumundaki öğretmenler tercihlerini yeni yapacak, tercihlerine atanamaması veya tercih yapmaması halinde ise il içinde resen atanacaklardır. 
         Yöneticilerin atamalarının tamamlanmadığı bu dönemde norm fazlası öğretmen atamalarının yapılması telafisi zor çok önemli sıkıntı ve aksaklıkların oluşmasına neden olacaktır.


Bağımsız Eğitim Sen Genel Başkanı Soy açıklamasını söyle sürdürdü,

DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARINDA GÖREVLİLER

Okulunda norm fazlası olan veya maaş karşılığını doldurmayan öğretmenler halen Meb'in Örgün Ve Yaygın Eğitimi Destekleme ve Yetiştirme  Kurslarında derslere girmekte ve görev yapmaktadır. Norm fazlası öğretmen atamalarıyla bir çok öğretmenin il içinde yerleri değişecektir. Bu durumda kurslar olumsuz etkilenecektir. Dershanelerin kapatılarak umudunu tamamen bu kurslara bağlayan Milli Eğitim, bu kursları kendi elleri ile baltalamış olacaklardır. Öğretmenine ve sisteme alışan öğrenciler de olası değişiklerle yeniden sistem karmaşası ile karşı karşıya gelecek ve kursların başarı düzeyi düşecektir.

İl içerisinde yapılsa dahi, bazı ilçelerin mesafeleri göz önüne alındığında, norm fazlası atamaları, il içi tayin olmaktan ziyade, il dışı tayin hüviyetine bürünecektir. 24 Kasım Öğretmenler gününde bir sürü methiyeler dizerek övgüye mazhar ettiğiniz öğretmen kışın ortasında yer yurt arama keşmekeşi ile baş başa bırakılacaktır.

Bu işin kışın ortasında yapılması yanlıştır.  Ayrıca, gerek Bakanlık gerekse,  Milli Eğitim Müdürlüklerinde görev yapan yöneticiler de yapılan atamalar  nedeniyle gerek idari ve gerekse hukuki veya siyasi taarruzlara maruz kalacakları da gözden kaçırılmamalıdır.

Çok şeyi bir cümle ile ifade eden ”Perşembe’nin geleceği çarşambadan bellidir” öz deyişi Milli Eğitimin norm fazlası öğretmenlere yapacağı atama sonuçlarını anlatabilecek en uygun söz…

Müdür görevlendirmelerinin yapılması, Müdür Yardımcılığı görevlendirmelerinin yapılması, Kursta görevli öğretmenlerin ders saatlerinin norm hesabına eklenerek norm güncellemelerinin yapılması yapıldıktan sonra; yıl sonuna kadar her şey yerli yerine oturacak, norma giren ve girmeyen öğretmenler daha net belli olacaktır. Okullar kapandıktan sonra norm fazlası atamalarının yapılması en uygun zaman olacaktır.

Bağımsız Eğitim Sen Genel Başkanı Abdullah SOY açıklamasını söyle tamamladı,

Öğretmen maaş karşılığını doldurmuyorsa başka okullarda görevlendirilmelidir veya öğretmenlere idari görev verilmelidir. Kurs öğretmenlerinin norm hesabının nasıl olacağıyla ilgili de MEB'in bir açıklama yapmasında fayda vardır.

  • Dolayısıyla, Sayın Bakan Avcı’ya çağrıda bulunuyoruz.
  • Kış ortasında öğretmeni perişan eden Bakan konumuna düşmeyeceğini biliyoruz.
  • Ve yol yakınken bu yanlıştan  dönülmesini arz ediyoruz.
  • Norm fazlası nakillerin Öğretim yılı sonuna bırakılmasını talep ediyoruz'.dedi
Yorum

Görüşünüzü yazın

Yorumunuz editör onayından sonra yayımlanır.

Paylaştığınız bilgiler yalnızca yorumun değerlendirilmesi için kullanılır.

E-Bülten

Gündemi ilk siz öğrenin

Konfederasyonumuzun ve bağlı sendikalarımızın açıklamalarını, toplu sözleşme sürecine dair gelişmeleri e-posta kutunuza gönderelim.